Vijf redenen om (niet) in Tether (USDT) te investeren

Crypto Ilona Braam 15 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Tether is een redelijk nieuwe cryptocurrency en werd in 2015 opgericht. In eerste instantie was de cryptocurrency gebaseerd op de Bitcoin blockchain, maar vorig jaar is Tether overgestapt naar het Litecoin blockchain ecosysteem. Het werkwoord “to tether” betekent vastbinden en Tether is ook gekoppeld aan de prijs van zogenaamde fiduciaire valuta, zoals de Amerikaanse dollar, de Euro en de Yen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Tether te gaan.

Geen risico op drastische waardevermindering

Waar andere cryptocurrency soms ontastbaar kunnen lijken, is elke Tether coin gekoppeld aan een dollar, yen of euro. Het gekoppelde geld wordt door Tether Limited bewaard op verschillende bankrekeningen en kan via het Tether platform geïnd worden. Een voordeel hiervan is dat de waarde van je coins niet, zoals bij andere cryptocurrency, opeens drastisch omlaag kan gaan. De waarde van een Tether blijf altijd gelijk aan bijvoorbeeld een euro. Op deze manier kun je werken met cryptocurrency, zonder het risico dat het opeens niks meer waard is.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste cryptonieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Aan de andere kant worden je coins ook niet opeens veel meer waard. Het is de bedoeling dat de waarde altijd gelijk is aan de gekoppelde valuta. Natuurlijk kunnen de coins altijd nog wel meer of minder waard worden, wanneer de gekoppelde valuta dat ook doet. Bij inflatie worden je coins dus wel minder waard, omdat bijvoorbeeld de dollar zelf minder waard is geworden.

Tether

Geen transactiekosten

Een groot voordeel van Tether is dat de bijkomende kosten ontzettend laag zijn, vergeleken met andere cryptocurrency. Wanneer je coins eenmaal in je Tether Wallet zitten, zijn er zelfs geen transactiekosten wanneer je je coins wilt overmaken. Het is wel zo dat er mogelijk wel transactiekosten zijn wanneer je een externe wallet gebruikt of bezig gaat bij een beurs.

Meest geïntegreerde digital-to-fiat cryptocurrency

Tether kan gezien worden als een digital-to-fiat cryptocurrency, omdat de digitale coins zijn gekoppeld aan de Dollar, Euro of Yen. Op het moment is Tether de meest geïntegreerde digital-to-fiat currency en kun je de coins kopen, verkopen en gebruiken bij onder andere Bitfinex, Shapeshift, GoCoin en verschillende andere beurzen.

Tether

Risico van bankrekeningen

Waar andere cryptocurrency juist los wilden komen van fysiek geld en banken, heeft Tether ervoor gekozen om de coins juist te koppelen aan bestaande valuta op een bankrekening. Zoals we hebben gezien komt dit met voordelen, maar je hebt wel te maken met dezelfde nadelen als wanneer normaal gesproken je geld op een bankrekening zet. Wanneer de bank bijvoorbeeld failliet gaat, is er een grote kans dat je je geld kwijt bent en dat risico loop je niet met bijvoorbeeld Bitcoin. Op het moment heeft Tether Limited een bankrekening bij twee banken in Taiwan er wordt er gewerkt aan samenwerkingen met nog meer banken.

Hwatai Bank Taiwan

Geen anonieme transacties met Tether

Waar je bij sommige andere cryptocurrency anoniem kunt blijven, is dat bij Tether niet mogelijk. Om de Tether wallet te gebruiken moet je identiteit geverifieerd worden en dat zal voor sommige mensen een groot nadeel zijn. Steeds meer mensen willen liever anoniem blijven in een tijd waar bedrijven steeds meer gegevens van gebruikers lijken te verzamelen.

Een cryptocurrency waarbij je wel helemaal anoniem kunt blijven is Monero. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Monero te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen